Strona główna » Polityka prywatności Moje Konto  |  Zawartość koszyka  |  Kontakt
Kategorie
Nowości więcej
Monitor interaktywny Promethean ActivPanel 84" 4K Ultra HD
Monitor interaktywny Promethean ActivPanel 84" 4K Ultra HD
Informacje
O sklepie
Regulamin Sklepu
Bezpieczeństwo
Kontakt
Polityka prywatności Polityka prywatności

Sklep internetowy Edu-Market (działający pod adresem www.edu-market.pl, sprzedający produkty znajdujące się w jego ofercie za pośrednictwem Internetu, zwany dalej Sklepem), szanując prawo do prywatności Klientów Sklepu, opracował niniejszy dokument,
w którym prezentuje swoje stanowisko w sprawie gromadzenia, przetwarzania
i wykorzystywania informacji o Klientach.

 

  1. Sklep

Sklep zawiera dane na temat przeprowadzonych transakcji oraz towarów, które są oferowane przez Sklep. W bazie Sklepu przechowywane są również dane na temat Klientów korzystających ze Sklepu służące do realizacji składanych przez nich zamówień.

 

  1. Dane osobowe – ochrona i przetwarzanie

Sklep został zaprojektowany w ten sposób, aby odwiedzający nie musiał ujawniać swoich danych osobowych.

Jednakże w przypadku chęci skontaktowania się z konsultantem firmy Incom Group SA niezbędne jest wypełnienie formularza kontaktowego. Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych, niezbędnych do celów kontaktowych, jest Incom Group S.A. z siedzibą we Wrocławiu, ul. Mokronoska 6 1. Powierzone Sklepowi dane osobowe Klientów obejmują w swym zakresie: płeć, imię i nazwisko, adres e-mail, firma, kod pocztowy, miasto, województwo, nr telefonu. Każda z osób której dane są przetwarzane ma prawo wyglądu do swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne.

Zakres przetwarzania danych obejmuje działania niezbędne do nawiązania kontaktu oraz odpowiedzi na zapytanie Klienta, a w przypadku wyrażenia odrębnej zgody przez Użytkowania, otrzymania informacji o charakterze marketingowych.

Powierzone Sklepowi dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie
z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa, tj.:

  • Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 ze zmianami);
  • Ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zmianami);
  • Rozporządzeniu z dnia 29 kwietnia 2004 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024).

Klient, który skorzystał z możliwości założenia konta, może samodzielnie uaktualniać swoje dane. Zmiany danych osobowych można dokonać logując się na swoje konto. Każdy Klient ma prawo wglądu, modyfikacji jak i usunięcia swoich danych osobowych.
W przypadku gdyby Klient uznał takie rozwiązanie za niewystarczające może zwrócić się pisemnie do administratora danych na adres: Incom Group SA, ul. Mokronoska 6, 52-407 Wrocław.

 

Powierzone Sklepowi dane osobowe nie są udostępniane podmiotom trzecim chyba, że dzieje się to w przypadku:

  • wyraźnej zgody Klienta,
  • przekazania danych uprawnionym organom na podstawie przepisów prawa.

W celach statystycznych i marketingowych Sklep przetwarza informacje dotyczące zainteresowań oraz danych demograficznych Klientów.

Ponadto Klient wyraża zgodę na otrzymywanie informacji handlowej w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną poprzez odznaczenie odpowiedniego pola na formularzu kontaktowym.

 

  1. Lista newsletter

Sklep prowadzi listę newsletter. Jest to gazetka elektroniczna wydawana periodycznie przez Sklep celem przesyłania informacji m.in. na temat oferty, promocji, konkursów oraz wydarzeniach związanych z funkcjonowaniem Sklepu i innych prowadzonych działaniach marketingowych przez Sklep. Klient zapisując się dobrowolnie na listę newsletter wyraża zgodę na otrzymywanie informacji o charakterze marketingowym. Sklep nie udostępnia ani nie odsprzedaje adresu e-mail podmiotom trzecim. Adres e-mail Klienta podlega takiej samej ochronie jak pozostałe dane osobowe. Klient ma prawo w dowolnym momencie zrezygnować z subskrypcji newslettera. Proces ten może być dokonany poprzez kliknięcie linku w wiadomości e-mail.

 

  1. Bezpieczeństwo przesyłanych danych

Sklep posiada certyfikat SSL. Certyfikat SSL jest narzędziem zapewniającym ochronę witryny internetowej, a także gwarantem zachowania poufności danych przesyłanych drogą elektroniczną. Certyfikat SSL jest rodzajem zabezpieczenia polegającym na kodowaniu danych przed ich wysłaniem z przeglądarki Klienta i dekodowaniu po bezpiecznym dotarciu na serwer Sklepu. Informacje wysyłane z serwera do Klienta są również kodowane, a po dotarciu do celu dekodowane.

Po połączeniu się z bezpieczną stroną WWW Klient jest o tym informowany następujący sposób:

  • w przeglądarce Internet Explorer, w prawej części paska stanu jest wyświetlana kłódka. Klikając na nią Klient zobaczy certyfikat autentyczności (podpis cyfrowy) danej strony,
  • w przeglądarkach Firefox i Opera kłódka pokazuje się na pasku nawigacji. Klikając na nią Klient może obejrzeć certyfikat autentyczności danej strony.

Dla własnego bezpieczeństwa Klient powinien pamiętać, aby po zakończonej sesji wylogować się ze strony. W tym celu należy kliknąć link „Wyloguj się” widoczny
w prawym górnym rogu nawigacji Sklepu. Samo wyłączenie okna przeglądarki nie jest równoznaczne z zakończeniem dokonywanej operacji.

 

  1. Cookies (Ciasteczka) oraz adres IP

Klient korzystający ze Sklepu jest anonimowy do czasu aż sam o tym zadecyduje inaczej. Adres IP Klienta jest przetwarzany przez Sklep tylko i wyłączenie w celach statystycznych. Nie jest on udostępniany podmiotom trzecim, jedynie może być przekazywany uprawnionym organom na podstawie przepisów prawa, a także organom ścigania w wypadku wykrycia działań mających na celu zniszczenie danych zawartych
w Sklepie lub w inny sposób mogących wpłynąć na prawidłowość funkcjonowania Sklepu.

Przeglądarka internetowa każdego Klienta może przechowywać pliki tekstowe, tzw. ciasteczka (z ang. cookies). W plikach tych znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, a w szczególności tych, które wymagają autoryzacji. Dzięki cookies Sklep może gromadzić statystyki na temat sesji Klientów odwiedzających Sklep, co pozwala Sklepowi na lepsze dopasowanie oferty Sklepu do potrzeb Klientów oraz innych osób korzystających ze Sklepu. Dane, które Sklep gromadzi są całkowicie anonimowe i w żaden sposób nie pozwalają na zidentyfikowanie konkretnego Klienta.

Sklep w trosce o bezpieczeństwo swoich Klientów nie przechowuje w plikach cookies danych osobowych Klientów Sklepu. Pliki te wykorzystywane są przez Sklep
w następujących celach:

  • utrzymania sesji Klienta (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie serwisu Sklepu ponownie wpisywać Loginu i Hasła;
  • tworzenia statystyk oglądalności podstron Sklepu,
  • personalizacji przekazów marketingowych, zapewnienie bezpieczeństwa
    i niezawodności działania Sklepu, a także ocenę efektywności reklam.

Klient może wyłączyć ten mechanizm w dowolnym momencie w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z usług Sklepu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

 

  1. Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone © Edu-Market – kopiowanie, reprodukcja, retransmisja lub redystrybucja jakichkolwiek materiałów zamieszczonych w serwisie www.edu-market.pl w całości lub też w części, w jakimkolwiek medium bez oficjalnej zgody właściciela jest zabronione.

Kontynuuj
Koszyk więcej
...jest pusty
[X]
Ta witryna używa plików cookie, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania.
Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies oraz w jaki sposób je wykorzystujemy, kliknij więcej informacji.